DJ Carpo – Sådan startede det

Det hele startede som en drengedrøm i foråret 1983

På vej hjem fra mit fritidsjob så jeg en rigtig spændende mixer i et vindue hos en radiobutik. Det var en “low end” mixer, men den havde “alt” hvad en nybegynder DJ kunne ønske sig – og den så rigtig godt ud! Den kostede kun 1.500 kr. – og det var faktisk rigtig billigt i 1983!

Jeg ville være discjockey (DJ) – det var der ingen tvivl om!

Jeg legede med tanken og idéen om at være DJ frem til sommeren 1984. Her startede jeg med at spille på Radio Aalborg fredag og lørdag aften.

I foråret 1985, blev det for kedeligt kun at være DJ i radioen. Jeg manglede og savnede feedback fra mit publikum.

Igen gik jeg i gang med, at tænke over hvordan jeg kom til at spille “live” for nogle dansende mennesker. Løsningen blev, at jeg søgte job som discjockey i en lokal ungdomsklub. Ungdomsklubben var “Fristedet” på Thulevej i Aalborg.

Husker meget tydeligt, at jeg var til samtale med en hel del af Fristedets pædagoger, og her fik jeg dem overbevist om, at jeg var værd at satse på som DJ.

Nu var det ikke nok for mig kun at spille i radioen og i en ungdomsklub – nej, jeg ville også spille til “rigtige” fester.

Kan ikke huske hvordan Claus og jeg fandt sammen, men Claus havde et moblidiskotek med en kammerat, og de kunne godt bruge en lidt “kendt” DJ. Så jeg spillede for dem og deres mobildiskotek til en byfest i efteråret 1985.

Arrangementet var en stor succes. Claus og jeg blev enige om, at vi måtte lave et mobildiskotek sammen. Det gjorde vi i starten af 1986.

Vores mobildiskotek kom til at hedde “Noisy Roadshow”.

Vi gik i gang med at indkøbe udstyr. Vi købte en fantastisk LEM mixer, et par Technics SL1210 mk. II pladsepillere, en håndfuld Danpower forstærkere og EV samt Fane højttalere. Vi var altså rigtig godt kørende mht. udstyr – tiden taget i betragtning.

Vi fik mange gode og spændende jobs i Aalborg og Nordjylland, og havde en fantastisk periode med Noisy Roadshow.

Mobildiskoteket Noisy Roadshow havde vi sideløbende med, at jeg spillede på stationære diskoteker, primært i Aalborg og Nordjylland.

DJ Carpo, 1988

Vi valgte at stoppe med Noisy Roadshow, da jeg i sommeren 1989 rejste til Norge for at være fuldtids professionel DJ.

Jeg havde fået kontakt til bookingbureau PAN Agency i Silkeborg, og her havde jeg fået nogle gode kontrakter i Norge. Hver kontrakt var på en måneds varrighed. Lønnen var god, og der var fri kost og logi samt rejsepenge oveni.

Efter 3 måneder i Norge blev jeg kontaktet af ejeren af det engelske bookingbureau “Scandinavian Discotek Consultants” (SDC), Brian Wilkinson.

Brian var helt vild for at få mig til at arbejde for SDC, og han lovede mig guld og grønne skove, hvis jeg blev tilknyttet SDC.

Jeg var lidt skepsisk i starten, men efter lidt betænkningstid valgte jeg at skifte til SDC – et skift som viste sig at være rigtig godt. Brian, SDC og jeg havde et godt, spændende og dynamisk samarbejde i over 3 år.

I sommeren 1992 valgte jeg at stoppe som DJ i Norge. Min beslutning var ikke særligt populær hos Brian, da det var mig, alle kunderne hos SDC efterspurgte. Brian fik mig på en eller anden måde overtalt til, at tage et par afskedsjobs efter sommerferien.

Jeg havde nu fået nok af at leve i en kuffert. Var på et spillested en måned af gangen, og så var det afsted til næste spillested, hvor jeg igen var i en måned.

En stor del af spillestederne kom jeg heldigvis til mange gange i løbet af min tid i Norge.

Da jeg kom hjem til DK spillede jeg lidt på Peter Wessel i Blokhus, men ellers slappede jeg af og hyggede mig med mine venner, som jo var blevet forsømt de sidste 3 år.

I slutningen af 1992 var lysten til at spille på fuld tid tilbage, og tilfældigvis blev jeg kontaktet og spurgt om jeg ville spille i Jomfru Ane Gade – det ville jeg gerne.

Fra 1992 til 1996 var jeg fast DJ hver weekend i Jomfru Ane Gade, Aalborg.

Jeg stoppede med at spille fast hver weekend i sommeren 1996 – efter 13 dejlige år.

Du kan se en gennemgang af, hvor DJ Carpo har været discjockey siden 1984 her.

2008 var året hvor DJ Carpo “genopstod” og Carpo Roadshow kom til – gnisten, entusiasmen og lysten er nu tilbage på samme niveau, som da det hele startede i midten af 80´erne.